CD's waar ik naar uitkijk

Arsenal - Lotuk

De komende paar weken beloven interessant te worden op muziekgebied. Er zijn immers enkele releases waar ik erg naar uitkijk. Te beginnen met de nieuwe CD van Arsenal, "Lotuk", die morgen uitkomt. Als ik de recensie door De Morgen lees, lijkt het erop dat het een erg goede CD is. De kans dat hij bij ons in de smaak valt is ook nogal erg groot, gezien we hun vorige twee studio-albums - "Oyebo Soul" en "Outsides" - ook al hebben. Van "Oyebo Soul" hebben we zelfs twee exemplaren!

Portishead - Third

Een andere CD die binnenkort uitkomt is "Third". De derde studio album van Portishead, een erg goede Trip Hop groep uit Groot-Brittannië. Het feit dat ze een nieuw album gaan uitbrengen kwam trouwens erg onverwacht, omdat hun laatste album, "Portishead", dateert van 1997. Op de myspace (juk) pagina van Portishead kan je al één track van het nieuwe album beluisteren, getiteld "machine gun". Toen ik enkele dagen het liedje voor het eerst beluisterde stelde het mij nogal teleur. Nu ben ik het nog eens aan het beluisteren en het zegt mij toch al iets meer, hoewel het toch wel erg anders is dan de oude Portishead. Het doet me ergens terugdenken aan een sketch van Alex Agnew over Industrial (en dat is toch niet zo heel erg positief vrees ik). Ook van Portishead hebben we zowat alle CD's, behalve de singletjes en het vrijwel onvindbare Glory Times. De nieuwe CD komt op 28 april uit.

Jef Neve Trio - Lotuk

De derde CD die binnenkort uitkomt, 5 mei om correct te zijn, is "Soul in a picture" van Jef Neve (Trio). Jef Neve is een Belg die enorm knappe piano jazz maakt, hoewel niet iedereen het daarover met me eens zal zijn. Het is nu eenmaal niet echt muziek die je zomaar even als achtergronddeuntje opzet. Misschien heb je trouwens zonder het te beseffen al wel eens muziek van Jef Neve gehoord, want zijn muziek werd ook gebruikt in de film "Dagen zonder lief". En ja, ook van Jef Neve hebben we tot hiertoe alle CD's...

Comments

There are no comments.

Comment Atom Feed