eMusic 2009-01

Bij legale muziek downloads denken de meeste mensen waarschijnlijk onmiddellijk aan iTunes. Er zijn natuurlijk nog andere online muziek winkels. Zelf gebruik ik sinds januari 2007 eMusic. In tegenstelling tot iTunes, waar je per liedje betaalt, werkt eMusic met een abonnement. Je betaalt per maand een vast bedrag en daarvoor kan je een vast aantal liedjes downloaden. De prijs per liedje hangt af van je abonnement, maar vrijwel altijd onder de €0.50. Zin om zelf eMusic eens te proberen? Laat het mij even weten zodat ik je kan uitnodigen en je 50 gratis liedjes krijgt in plaats van 25!

Mijn eMusic downloads voor januari 2009:

Anne Clark: 'The Smallest Acts Of Kindness'

coverHoe ik hier juist ben opgekomen weet ik niet meer, want het is niet echt het soort muziek waar ik zelf naar op zoek zou gaan. Ik vermoed dat ik ergens iets gelezen heb over Anne Clark en het dan op eMusic heb opgezocht. De muziek bevalt me in ieder geval wel erg. De muziek valt vermoedelijk onder de categorie 'spoken word', hoewel eMusic het klasseert onder 'Punk'. Er zitten zowel rustige stukken in als iets heftigere, met veel invloeden van andere genres. Zo kan je er hier en daar wel wat electro en jazz in horen. Een echte aanrader.

eMusic last.fm Wikipedia

Confetti's: 'The Sound of C'

coverDeze single zal ongetwijfeld geen introductie nodig hebben. Op eMusic is het terug te vinden in een album met 10 verschillende versies. Eén versie vind ik wel genoeg, dus heb ik de 'Original 88 version' gekozen.

eMusic last.fm Wikipedia

Kenny Werner: 'Naked in the Cosmos'

coverDeze CD had ik een paar jaar geleden al eens bij de bibliotheek ontleend. Toen was ik nog maar pas aan mijn ontdekkingstocht door de Jazz-wereld begonnen en vond ik het niet zo goed. Ondertussen is mijn liefde voor Jazz enorm gegroeid en breder geworden. Pianist Kenny Werner speelt samen met het Brussels Jazz Orchestra en dat levert knap werk op.

eMusic last.fm Wikipedia

Scott Hamilton: 'Nocturnes & Serenades'

coverDe laatste tijd kan ik echt genieten van de rustige en warme klank van saxofoon. Bij dit album kan je, je lekker rustig neerzetten en gewoon genieten van de rustige ontspannende Jazz. De muziek doet mij denken aan 'Nocturnes' van bassist Charlie Haden. Niet alleen hebben de twee platen een stuk van de titel gemeen, ook de cover heeft wel wat overeenkomst.

eMusic last.fm Wikipedia

Taraf de Haïdouks: 'Maskarada'

coverTaraf de Haïdouks is een groep muzikanten uit Roemenië die vooral Gipsy muziek spelen. Gipsy muziek kan soms vrij chaotisch overkomen en enorm druk zijn. Hier valt dat echter nogal mee. Het is vooral erg vrolijke muziek en is toch weer wat anders dan de Gipsy/Balkan muziek die ik al eerder kocht, zoals Fanfare Ciocarlia.

eMusic last.fm Wikipedia

Ted Nash: 'Still Evolved'

cover Ook dit is een Jazz album. Ted Nash speelt saxofoon en wordt in 4 liedjes bijgestaan door Wynton Marsalis op trompet.

eMusic last.fm Wikipedia

Comments

There are no comments.

Comment Atom Feed