Touchpad ontdekking

Enkele dagen geleden heb ik toevallig een kleine functionaliteit van het touchpad op mijn laptop ontdekt. Zoals iedereen wel weet kan je je muispijl bewegen door je vinger op het touchpad van een laptop te plaatsen en met je vinger te bewegen. Links klikken gaat ook door je vinger even op te heffen en zachtjes op de touchpad te tikken. Wat ik echter niet wist is dat je ook met twee vingers tezamen kan tikken. Dit komt overeen met een middelklik van de muis (=klikken met het scrollwieltje). Ook met drie vingers tikken is mogelijk, wat een rechtse klik geeft.

Ik weet niet of dit standaard is bij alle touchpad's en of dit zowel onder Windows werkt of misschien enkel onder Linux/Gnome/Ubuntu... Weet het mij te zeggen of het bij jou werkt als je het eens probeert :).

Comments

Avatar

teranex on 2009-02-16 23:29 reply

@Kristof 'k heb ondertussen

@Kristof 'k heb ondertussen zelf ook al op een Vista laptop geprobeerd en daar werkte het inderdaad ook niet op... Misschien werkt het onder Windows wel als je de synaptics software installeert?

Avatar

seb on 2009-02-23 15:39 reply

Op mijn Macbook Pro met OS X

Op mijn Macbook Pro met OS X werkt het nog anders:
- met twee vingers naar beneden bewegen = scrollen (on-ge-looflijk handig!)
- rechtsonder tappen = rechtermuisklik
- met 4 vingers naar beneden = exposé
- 4 vingers naar boven = show desktop
- 4 vingers naar links = alt-tab
- 3 vingers naar links / rechts = forward of back in safari

Trouwens, naar schijnt is het implementeren van multitouch in touchpads puur software matig.

Avatar

teranex on 2009-02-23 21:33 reply

@seb: dat rechtsonder tappen

@seb: dat rechtsonder tappen voor een rechtermuisklik werkt blijkbaar ook :) de andere dingen niet precies. Maar met 4 vingers tesamen op je touchpad bezig zijn, is dat nog praktisch? Ik vind 3 eigenlijk al vrij veel. Misschien is de touchpad van een Mac groter?

Comment Atom Feed