Weblog op Wordpress

Zoals sommige mensen op Facebook al hebben opgemerkt heb ik m'n weblog overgezet van Nucleus CMS naar Wordpress. Eigenlijk ben ik nog volop bezig met het overzetten want er zitten nog een hoop foutjes en ruwe kantjes in. Die worden de komende dagen/weken weggewerkt.

Toen ik 6 jaar geleden met een eigen weblog begon, kwam ik al snel uit bij Nucleus. Er waren toen immers nog niet veel alternatieven. Wordpress bestond al wel, maar was nog heel erg jong. Bovendien was er een vrij levendige community rond Nucleus die het leuk maakte om het project te gebruiken en rond te hangen op de forums. Ik heb toen zelf ook mee aan de core van Nucleus geprogrammeerd. De laatste jaren ben ik echter mijn interesse in PHP verloren, en daarmee ook mijn bijdragen aan Nucleus. Ondertussen is Wordpress enorm gegroeid en heeft ondertussen veel meer features dan Nucleus. Stiekem was ik er al wel een half jaar over aan het nadenken om over te stappen op Wordpress, maar het leek me nogal veel werk.

Nu ik weer iedere dag met de trein naar Brussel spoor en ik mijn laptop een tweede jeugd heb gegeven met Ubuntu heb ik mijn tanden er uiteindelijk dan toch maar ingezet. Het overzetten op zich ging zelfs vlotter dan ik had verwacht. Over de technische kan daarvan schrijf ik later nog een post.

Nu ik Wordpress gebruik plan ik ook enkele kleinere zaken aan te passen. Zo zou ik OpenID en Gravatar willen ondersteunen. Ook plan ik om meer technische zaken in het engels te schrijven. Hierbij zal de tagging feature van Wordpress dan weer handig zijn, omdat ik posts in het nederlands met 'nl' kan taggen, en posts in het engels met 'en', en je hiervoor dan ook aparte feeds kan opvragen (betere voorstellen altijd welkom :) ).

Ondertussen staat de trein stil in het station van Berchem en geniet ik verder van 'If I Should Lose You' van Hank Mobley. Nog twee haltes, een korte autorit met tussenstop bij de bakker voor worstenbrood, en dan kan ik voor de eerste echte keer op de 'Publish'-knop van Wordpress klikken...

Comments

Avatar

Q5 Webdesign on 2009-01-22 14:37 reply

Goed dat je overgestapt bent.

Goed dat je overgestapt bent. Wij gebruiken ook wordpress en werkt echt fantastisch.

m.v.g.
Mark

Comment Atom Feed