Weekendje Praag

Dit weekend hebben we nog eens een bezoekje gebracht aan Praag. Met een kortingsbon van bij de maaltijdcheques hadden we een goedkoop vliegtuig ticket gekocht en we konden logeren bij een Tsjechische vriendin van Tine. Toen we op de luchthaven aankwamen zagen we dat ons vliegtuig met 45 minuten vertraging zou vertrekken. De geruchten gingen dat de vliegtuigmaatschappij waar we mee vlogen op de rand van het faillisement staat en dat ze 9 vliegtuigen tekort hebben. Uiteindelijk hebben ze dan toch een Bulgaars vliegtuig gevonden waarmee we veilig en wel in Praag zijn geraakt.

Hoewel ik 8 jaar geleden al wel eens in Praag was geweest op eindejaarsreis, herinnerde ik mij toch niet veel meer van de stad. Met onze Praagse vriendin hebben we vooral veel door de stad gewandeld om het globale stadsbeeld te bekijken. Aangevuld met aardig wat pub-bezoekjes om af en toe terug op te warmen. Vrijdagavond zijn we ook nog eens goed in het nachtleven gedoken om al de vrienden en vriendinnen te leren kennen de Tsjechische bieren en sterkere dranken te proeven. Becherovka is best te drinken.

Praag is best een mooie stad om eens een weekendje in rond te lopen. Het communistische museum vonden we wat minder en het joodse kerkhof is ronduit schandalig duur. De foto's vind je in het foto-album.

Comments

There are no comments.

Comment Atom Feed