Tableless layout HOWTO

Speciaal voor den Tim en de Kristof: Een korte cursus van het W3C zelf over hoe je een layout kan maken zonder tabellen te gebruiken
Tableless layout HOWTO

Comments

Avatar

Maarten on 2004-01-26 16:43 reply

Tableless layout vind ik

Tableless layout vind ik ambetant om mee te werken, toc hzeker in WYSIWYG editors: als je ergens klikt, klikt altijd het verkeerde aan, Internet Explorer doet er soms lastig mee (= Internet ExploDer), ...

Geef mij voorlopig nog maar tabellen :)

Avatar

TeRanEX on 2004-01-26 17:01 reply

Jamaar om eerlijk te zijn...

Jamaar om eerlijk te zijn... van WYSIWYG komen mijn netharen naar boven... :mrgreen:

Avatar

sep on 2004-01-28 02:33 reply

tables dienen gewoon niet

tables dienen gewoon niet voor te positioneren, daar dienen layers voor! Tables zijn voor data in een 'tabel' te steken, vergelijk het met een tabel in Word. Layers zijn ook v??l makkelijker om te positioneren.

Leer HTML/CSS en je hebt geen WYSIWYG editor nodig en bovendien zal je veel meer inzicht hebben in de opbouw van je site.

Avatar

TeRanEX on 2004-01-28 10:59 reply

Dat is inderdaad ook wel een

Dat is inderdaad ook wel een beetje hoe ik erover denk. Bovendien zijn tabellen ook beter voor de toegankelijkheid van je website.

Ik heb alleen een beetje een probleem om een layout in elkaar te krijgen zonder tabellen waarbij je eigenlijk twee kolommen hebt die even hoog moeten zijn, ook al staat er in ??n van de kolommen minder inhoud (zodat je dus het effect krijgt alsof iedere kolommen in een cel van ??n rij in een tabel staat)

Comment Atom Feed